Resor jag gjort - del 1 (av 3)  

2013-06-30 ★ 17:15:00
Något som kanske inte alla av er vet, är att jag tillsammans med min familj reser väldigt mycket. Jag har till och med tappat räkningen över hur många länder jag varit i, men det är strax över 23-24 om jag minns rätt!
Tänkte ta några (3) inlägg till att berätta om sex olika resor jag gjort, tänkte att det kunde vara kul att få höra om, och kanske ge er inspiration? :)
 
Vi börjar med ... Arizona, USA, Nordamerika och Singapore, Singapore, Asien.
 


 
Minns inte riktigt vilket år vi var i Arizona haha, men det var kanske runt 2005-2008? Verkligen ingen aning hahah. Himla otacksamt, jag vet, menmen. Vi var i alla fall där tack vare en väns bröllop, och måste säga att det är en helt fantastisk stat! Öken, öken, öken, stad, öken, sten, öken, Grand Canyon, öken, grönt, stad, öken. Typ. Vi var mestadels i staden Phoenix, men reste till bland annat Grand Canyon som ni ser på den andra bilden. Riktigt ballt, och jag rekommenderar verkligen er att åka dit om ni har möjlighet!! Kolla årstiderna bara, ni vill inte vara där på sommaren med de temperaturerna ... Galet varmt!
En så vacker plats, hade gärna åkt dit igen!
 
 
Ännu vackrare än Arizona, men som stad (eller land), är Singapore! Ett väldigt väldigt litet land på ynka 693km² (enligt Wikipedia). Landet är väldigt rent tack vare alla galna lagar som finns där, till exempel att man inte får tugga tuggummi, röka, mata fåglar eller låta bli att spola på offentliga toaletter. Bryter man mot något av detta får man dryga böter! Jag vet att det låter som ett skämt, men det är faktiskt helt sant!
Trots att staden, landet, är litet, har den extremt mycket att bjuda på. God mat, roliga turistattraktioner och som ni ser på bilden, magiska saker att se. Och det bästa av allt är att de pratar engelska, till skillnad från resten av Asien haha!
 
Alla bilder i inlägget är från We♥It.

Tutorial: winged eyeliner  

2013-06-30 ★ 14:13:00
 
Jag har grundat ögonlocken med concealer, primer (E.L.F.) och en microshadow i färgen Muffin (MakeUp Store).
 
Måla ett jämnt, inte för tjockt, eyelinerstreck utmed den övre fransraden. Fyll i alla glipor mellan fransarna och linern.
 
 
 
Rita ett streck rakt ut från den yttre ögonvrån. Detta kommer att vara den nedre linjen på din eyelinervinge. Glöm inte att rita på det andra ögat också, så att det blir symmetriskt - det kan bli svårt att få det snyggt senare.

Bind ihop spetsen med vingen med fransradens linerstreck.
 
 
Fyll i de tomma fält som finns, spetsa till spetsen och om du vill, gör linern tjockare. Se till att det är jämnt och symmetriskt tillsammans med det andra ögat.
 
Böj ögonfransarna och dra på ett par lager mascara. Klart!
 

Nostalgilåtar!  

2013-06-30 ★ 08:51:00
 
En av låtarna på min Spotify har jag döpt till "Nostalgi", och fyllt med gamla låtar som får mig att tänka på när jag var liten (gud vad gammal jag lät). Det här är bara några av låtarna! Det är superkul att lyssna på dem, och bli lite skrämd när man märker att man fortfarande kan alla låttexter utantill ...
 
Har ni någon/några nostalgilåtar?

Länktips!  

2013-06-29 ★ 14:17:00
Nu när jag ändå är bortrest och uppdateringen kommer att vara aningens sämre än vanligt, tänkte jag tipsa om en annan blogg ni kan läsa så länge!
 
Linn Ahlborgs blogg är, precis som min, inriktad på skönhet med en liten hint av vardag. Hon har grymt fina bilder, bra tips och själva hon är ju galet söt!
 
Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.
 

Vad är Taizé och vad gör jag där?  

2013-06-29 ★ 09:56:00
Inte min bild.
 
Taizé är en liten, kristen, stad i södra Frankrike, och det är alltså där jag är den här veckan då ni får leva på tidsinställda inlägg! De har en speciell sorts gudtjänster som innehåller mycket tystnad och enkla sånger, ljuständning och överhuvudtaget mysig stämning. På området campar man tillsammans med sina vänner, och det finns ett litet "centrum" eller vad man ska säga där man sitter på kvällarna och sjunger, pratar och umgås. Det finns inga anställda i Taizé (det är grundat av en munkorden), så alla besökare delar på sysslorna där. Förbereda mat, städa toaletter, informera nya besökare, osv ...
 
Jag är där för att ... tja, det verkade kul. Kyrkan annonserade om det, det var inte särskilt dyrt och jag älskar Frankrike, så jag och Hanna bokade in oss så fort vi kunde. Hon var ärligt mer taggad än jag var, men nu är vi båda lika speedade! Det ska bli så kul!! :D
 
Har ni varit i Taizé? Eller någon annanstans i Frankrike?

Jag får damp!!!!!  

2013-06-28 ★ 13:04:00
 
VISA MITT GYMNASIERESULTAT NU!!!!!! cpgyantagning.
 
 
UPDATE: Jag kom in på mitt förstahandsval!!!!

The noir  

2013-06-28 ★ 10:12:00
Svart te i min älsklingsmugg
 
Godmorgon!
Jag har faktiskt varit uppe ett tag redan, men gjorde te och satte igång en film på Netflix (känns som att det blivit standard varje morgon) så har inte bloggat förrän nu!
Idag är planerna bloggbloggblogg då jag åker imorgon (sjuukt!!!!), men Fanny kommer även hit en sväng för att lära sig hur hon ska plåga Pelle - läs: få honom att ta sin antibiotika - eftersom hon ska passa honom när jag är i Frankrike. Har för mig att hon skulle svänga förbi vid 12 så det är en stund kvar :)
 
Vad ska ni göra idag?

Varför informerades inte jag om Tvärtomdagen??  

2013-06-27 ★ 22:58:04
Seriöst, idag har jag fått lika många spamkommentarer som jag brukar få normala kommentarer en bra dag!! Vad är det med folk? Förstår inte hur man pallar lämna så tråkiga kommentarer som "hej, kolla min blogg!!!" "vad gör du? Svara i min blogg!" etc, när det till och med KLART OCH TYDLIGT STÅR att ingen spam accepteras, precis där man kommenterar.
 
Är folk blinda, ignoranta, eller är det jag som missat Tvärtomdagen?!
 
Nu kan det inte bli mer tydligt. Capisce?
 
Förstå mig rätt - jag älskar kommentarer och jag besöker varenda en av era bloggar när ni lämnar en kommentar, och jag svarar på de kommentarer som behöver ett svar. Men bryter ni mot mina tydliga regler jag har gällande kommentering, måste jag tyvärr följa dem ännu striktare. Delete och ban, helt enkelt.
 
Förlåt alla ni som alltid kommenterar supergulligt och varierande, ta inte åt er! Behövde bara spy lite galla över de som är mindre gulliga och fantasifulla i kommentarsfälten ^^ ♥

Look up to the stars and make a wish  

2013-06-27 ★ 13:49:13
 
 
Gillar ni bilden bäst i färg eller svartvitt?

10:09  

2013-06-27 ★ 10:12:34
Idag är jag uppe i relativt god tid! Bättre än igår, i alla fall. Dock har jag en känsla av att mitt rum kommer att förbli ostädat ett tag till, blir så otaggad av sånt här tråkigt väder! Helt grått och trist ... usch!
 
Jag har bara fyra dagar kvar att ställa in inlägg till, så mer än hälften är klart! Har dessutom fått lite fler idéer, så många av dagarna kommer att ha 3st inlägg istället för två. Bra va? :)
 
Vad har ni för planer idag?
 
 

Färdigpackad, på ett ungefär  

2013-06-26 ★ 14:26:39
 
Nu har jag packat färdigt! Eller, nästan i alla fall. Måste köpa bananer, godis och bubbelvatten att ha på bussen, men allt annat är nerstoppat! Min röda sportbag håller på att sprängas haha, jag har kläder för 10 dagar + en sovsäck och det är den egentligen för liten för. Men tillslut gick det!
 
Egentligen borde jag börja direkt med att städa, men jag kände att jag är värd lite slöande nu när jag varit så duktig och packat allt. :D Det blir som vanligt ett avsnitt av Fairly Odd Parents, helt besatt av det hahah ...

Waking up in the morning, realizing: I'm late  

2013-06-26 ★ 12:05:29
Godmorgon sömntutor!
 
Jag satte alarm till kl. 9 igår för att jag skulle kunna gå upp relativt tidigt och vara lite produktiv. Städa, packa, duscha, fixa tidsinställda inlägg ... men när tror ni jag vaknar? Tio i tolv! Jag har tydligen stängt av klockan i sömnen, somnat om och vaknat waaaaay mycket senare än planerat. Typiskt!
 
Nåja, det är inget jag kan göra åt nu! Jag har slängt i mig ett glas o'boy och tmackor, och nu ska jag borsta håret och byta till kläder (går i pyjamas, hehe). Sen blir det packning, bloggning och städning för hela slanten!
 
Vad har ni för planer idag?
 
 

I tumble out of bed and I stumble to the kitchen, pour myself a cup of ambition  

2013-06-26 ★ 11:59:17
 

Godnatt!  

2013-06-25 ★ 23:55:53
 

Länktips!  

2013-06-25 ★ 20:39:00
 
Melinda heter tjejen på bilden och hon driver bloggen fckingcrazy.blogg.se. Hon är en extremt fin tjej med grymt cool stil, och hennes blogg är helt super! Hon kommenterade på min blogg en gång, jag kikade in (som jag gör med alla kommenterare) och fastnade direkt.
 
Kolla in vetja! Klicka häääääääär :D

Hemma igen!  

2013-06-25 ★ 18:18:26
Det blev inte alls mycket shopping, bara en enkel, svart långkjol som jag ska ha i Taizé, och en isslush haha. Men jag köpte ju så mycket både igår och förrgår så det räcker for now ... får dessutom snart månadens GlossyBox och då blir det som en extra shoppingrunda, hihi. Förhoppningsvis hinner jag få och hämta den innan jag åker på lördag!
 
Uuuuh, jag måste börja packa. Och tidsinställa fler inlägg till er, har bara fixat typ en fjärdedel av dem. Fortsätt komma med tips på vad ni vill läsa om! Siktar på minst två inlägg varje dag, men helst tre! Så tipsatipsatipsa c:
 
Pappa är ute och äter ikväll, mamma jobbar till halv tio så jag är ensam hemma - vilket betyder Fairly Odd Parents och nudlar! Woop!
 

Nacka Forum  

2013-06-25 ★ 15:23:00
Jag älskar Nacka Forum! De har så sjukt många butiker, det är galet stort, och jag bara älskar det!
 
Har ni varit i Nacka Forum? Vad tycker ni om det?
Inte min bild.
 

Lång dag  

2013-06-25 ★ 11:36:10
Godmorgon! ♥
 

Har ni varit vakna länge? Jag gick upp vid åtta för att åka med Pelle till veterinären igen ... Han har lyckats få en urinvägsinfektion efter operationen, men vi har fixat antibiotika så det kommer att lösa sig! Kom hem för ett tag sen, duschade, gav Pelle medicin och nu har jag en dryg timme att andas ut på. Klockan kvart i ett åker nämligen jag och möter upp Mikaela i Nacka Forum, så ska vi ta en shoppingrunda där. Har drygt 500 spänn kvar som bränner i plånboken, haha!
Känner mig som en riktig New York-fashionista med shopping tre dagar i rad ... superkul!
 
Dagens makeup är en vanlig brun sotning; använde Make Up Stores microshadow kakaw. Microshadow muffin  under ögonbrynet och i ögonvrån, H&M's eyeliner och mascara från WetnWild och L'Oréal Paris. Hiss/diss?
 
 

To do-list ...  

2013-06-24 ★ 18:40:00
 

Plånboken ekar tomt  

2013-06-24 ★ 15:20:28
Fick med mig lite grejer från centrum idag ändå!

Ur&Penn hade ett supererbjudande och sålde ut alla sina smycken för 20:- styck och jag menar, något sånt kan man ju inte bara gå förbi? Nejnejnej. Hittade tre snygga, silverfärgade halsband! Hiss/diss?
 
 
Fick även med mig lim till lösögonfransarna (49:-, Kicks) jag beställt och ett par avsminkningsservetter (10:-, EuroStore) som jag ska ha med mig till Frankrike.

Hjälp mig!  

2013-06-24 ★ 13:12:00
 
Jag behöver fixa en massa massa massa tidsinställda inlägg tills på fredag (tänkte ägna hela onsdag till bloggen), och har liiiiite torka i fantasin. Jag har några idéer till inlägg, men inte tillräckligt många! Och, eftersom det är ni som ska läsa min blogg - vad vill ni läsa om?!
 
Ge mig en himla massa förslag nu så ni kan få lika tät uppdatering som vanligt trots att jag är bortrest! Utlovar en länkning för varje tips man lämnar, i det inlägg jag skriver! Kom igen nu, inspirera mig!! ♥ ♥ ♥

Som när man var liten  

2013-06-24 ★ 10:42:19
Godmorgon! ♥

Jag lyckades faktiskt vakna i tid idag, och har därför hunnit med ganska mycket på bara 1,5h! Jag har klarat flera banor på Candy Crush (ingen jätteprestation kanske), fixat bilder till två av de tidsinställda inläggen ni ska få nästa vecka när jag är i Taizé, och kommit på en massa grejer jag behöver köpa idag i centrum och imorgon i Nacka Forum!
När jag var klar med allt hade jag tid till att sätta mig ner och äta frukost framför ett avsnitt av Fairly Odd Parents. Frukost och tecknat en sommarlovsmorgon, precis som när man var liten!
 
Vad åt ni till frukost idag? :)
 
 

Världens mysigaste tröja  

2013-06-24 ★ 09:21:00
 
Det här är defintivt mitt absoluta favoritplagg. Det är en oversize tjocktröja med grönvitt tryck och den är såå skön!! Helt underbar och är ett plagg som är med på de allra flesta resor. Man kan matcha den så olika också - med lackleggings, strumpbyxor och shorts, jeans, etc. Grym helt enkelt!
 
Har ni något favoritplagg? Vad för något?

Vinnaren av Veckans blogg ...  

2013-06-23 ★ 23:34:00
.... *trumvirvel* .... hittar ni här! Jag slumpade fram vinnaren, men det är en grym blogg som jag inte skäms över att länka. Superfin!
 
 
Vill ni att jag har fler Veckans blogg-tävlingar? :)

En virrig dag på stan  

2013-06-23 ★ 17:43:00
Vill ni ha ett tips? Åk inte in till stan själva om ni är två virriga flickor utan lokalsinne. Började med att vi inte hittade den hårfärg vi ville ha (bl.a. rosa till Hanna), åkte till Rådmansgatan och fick GPS:a oss fram till Shock. Som var stängt. Irrade ännu mer, tog oss till T-centralen och McDonald's på längre tid än nödvändigt. Korta men aaaaassega köer, ett slagsmål höll på att bryta ut och jag höll på att svimma så kändes fett ovärt att vara där, hahah ... Vår mat var dock godare än vanligt (eller var vi mer hungriga än vanligt?).
Sen, när vi bestämde oss för att åka hem, hittade vi inte till pendeln, så jävla sämst. Tog ett extra varv runt halva stan tills vi kom tillbaka till Donken, hittade rätt uppgång, höll på att missa tåget för att sen ÄNTLIGEN komma hem till ... ett stängt bibliotek.
 
Denna dagen alltså. Smet i alla fall in på H&M och tröstade mig med lite torrschampo och smink. Det blev okej ändå.
 
Vad har ni gjort idag?
 

ps! Vinnaren av Veckans blogg kommer upp ikväll!
 

Tips! Body Shop Foaming Facial Wash  

2013-06-23 ★ 15:18:00

Dagens planer!  

2013-06-23 ★ 12:06:00
 
 
Vad ska ni göra idag?
 

Ny design!  

2013-06-22 ★ 21:12:00
Vad tycker ni, hiss/diss? Har bland annat lagt in RSS-, Bloglovin'- och Instagram-ikoner längst ner i menyn, ändrat utseende + lagt till regler vid kommentarer och massa annat.Kommentarer, åsikter?
 
 

Skönhetstips  

2013-06-22 ★ 17:13:00
 
Min bild, fråga innan du lånar!
 

Guide: vilka lösögonfransar ska jag välja?  

2013-06-22 ★ 13:48:00
Lösgonfransar är ett sätt att få en mer dramatisk touch till sin makeup, eller för att förbättra det man skapades med. Diva för en kväll, eller diskret glamorös om dagarna? Det finns åtskilliga sorters fransar - nästan en sort för varje tillfälle! Jag har fixat en guide för att du ska kunna välja rätt i ögonfransdjungeln!
 
Generellt så finns det 2 huvudgrupper av lösögonfransar - individuella/par och sådana som alla sitter fast på en och samma remsa.
 
Bilder från eBay (de två längst ner från Beautylish)
 

Hollywood är bra för att skapa en dramatisk effekt, och de passar perfekt ihop med en vingad eyeliner! Pictorial för det finns här. Kallas även "Swept" och "Angle".
Criss cross passar dem med små eller djupsittande ögon som inte får plats med så många fransar i rad. Här ligger de i kors, och ger därför effekten av täta, men ändå relativt naturliga, fransar.
Dense - här är de istället onaturligt täta, och ger en festeffekt. Tänk Twiggy eller Kim Kardashian!
Wisps öppnar upp ett naturligt öga och ger ett romantiskt intryck. Fransarna ligger i lager, varierat tjocklek och längd. Mer elegant än till exempel dense eller spike.
Natural ögonfransar är precis vad de låter som - naturliga. De fyller ut, ger volym och ökar längden något. Superfint att ha till vardags!
Spike, slutligen, skapar en väldigt retro look. Passar bäst på 70-talsmaskerad!
 
 
För ett så naturligt resultat som möjligt, rekommenderar jag såna här fransar som antingen klistras på en och en (ett jäkla långt arbete, men det ser naturligt ut!), eller i små klungor om ca 2-6st. Det tar längre tid, men ger ett väldigt naturligt resultat - ungefär som en fransförlängning.
 
 
 
Lösögonfransar finns att köpas billigt på till exempel eBay, eller lite dyrare (/normalpris) lite överallt - på Kicks, MakeUpStore, etc. För 10kr kan man få ett par på In&Finn!
Använd inte franslimmet som följer med i paketen, utan köp ett lite dyrare - det är det absolut värt för att det ska hålla hela dagen.
 
Har ni några frågor så kommentera!

Vill ni att jag gör fler guider? Om vadå? Kommentera!

Nya sminkkit från H&M!  

2013-06-22 ★ 11:12:00
 
 
H&M har fått in små sminkkit i sitt sortiment (jag vet inte hur länge de funnits, men för mig är de nya i alla fall!), med tre produkter på en nyckelring. Det finns en ring för ögon, och en för läppar, båda med det viktigaste man kan behöva ha med sig i t.ex. handväskan.
Jag tycker att det här är en smart idé, och kommer kanske att köpa ögon-kitet! Det är så himla opraktiskt att släpa runt på sin full size-mascara, -eyeliner och -ögonskugga, så den här storleken är perfekt! Just eyeliners kan ju suddas ut eller kladda under dagen, speciellt när det är varmt och sommar! En highlighter piggar upp de allra tröttaste ögon och en mascara är alltid bra att ha.
 
Skulle ni vilja ha något av kiten? :)

Beställt från ebay!  

2013-06-22 ★ 08:08:00
 
Vilken guldgruva ebay är! Hittade som ni ser 10 par lösögonfransar för under 15kr MED frakt, tull, svensk moms och skatt, etc, etc, helt underbart. Här kostar fransar liksom minst 10kr paret?
Den modell jag beställde är tunna, ganska korta "halv-wisps" som ser naturliga ut. Skulle gissa att längden är på max 1cm! Planerar att ha lösögonfransar till vardags då det verkligen fullbordar en makeup, men vill liksom inte gå till skolan i täta festfransar. Less is more!
Det kommer upp en guide senare idag om vilken sorts lösögonfransar som är rätt för dig och det tillfälle du tänker använda dem vid.
Stay tuned! ♥

Sju sorters blommor  

2013-06-21 ★ 21:42:00
 
 
Åt himla god lax till middag; jag är anti-svensk och gillar inte sill så då blir det specialmat även på midsommar, landsförräderi much?! Det var i alla fall supergott, tillsammans med nypotatis indränkt i smält smör och jordgubbar till efterrätt. Efter film ("Seed of Chucky" på Netflix) med familjen sprang jag ut och letade i trädgården efter sju sorters vilda blommor att lägga under huvudkudden, en söt liten tradition! Brukar ni ha blommor under huvudkudden på midsommarafton? Hela året kanske? ;)
Vi får väl se om jag drömmer om någon speciell i natt ... ♥

Glad midsommar!  

2013-06-21 ★ 16:38:00
Bilderna är från We♥It
 
Hur ska ni fira idag? ♥

Countdown  

2013-06-21 ★ 13:37:07

Vill du bli veckans blogg?  

2013-06-21 ★ 10:22:00
 
Kommentera isåfall det här inlägget! För större chans att vinna;
  • skriv om tävlingen på din blogg och länka hit
  • följ mig på instagram (lillava) (glöm inte att kommentera ditt insta-namn!
 
Avslutas ikväll eller imorgon! Lycka till!

Flykten från Alcatraz  

2013-06-21 ★ 08:04:00
Igår såg jag filmen Flykten från Alcatraz, och den var helt okej! Den handlar om, well, en flykt från Alcatraz. För ca 50 år sedan lyckades tre fångar fly från det fängelse i USA man "inte kunde fly från", och man följer helt enkelt dem i filmen!
Jag har själv varit på Alcatraz på riktigt, och det var riktigt coolt att se en film inspelad där. När jag var där fick man en guidad tur där inspelade riktiga Alcatraz-fångar och -fångvaktare berättade om livet där, och man fick också höra om den stora rymningen. De hade verkligen gjort filmen så mycket efter det man tror hände, så det var grymt bra!
Trots att filmen var nästan 2 timmar lång kändes den kort, så den är helt klart sevärd!
 
Filmen får 3½ äppelpajer av fem.
 

Himla synd det där  

2013-06-21 ★ 00:40:19
Har inte ens pallat ta fram kameran idag så ni får nöja er med en repost. 
 
Det var sjukt skönt med en slappardag ska jag säga er! Jag har gjort exakt tre saker idag, från att jag vaknade vid 11.30, till att mamma kom hem med grillad kyckling och pommes ca halv sju:
  • tittat på Fairly Odd Parents på Netflix.
  • spelat the Sims 3.
  • ätit Gorby's piroger.
 
Japp. Inte mer än så, men det var jag fan värd efter det här hektiska teaterlägret! Hade planerat att dra till centrum imorgon, ta itu med allt det jag inte tog itu med idag, men sen kom jag på att det är ju midsommar imorgon. Har inga planer direkt så tja, det blir väl en till slappardag. Himla synd alltså, lid med mig! Bloggning blir det dock ...!

En riktig jäkla sommarlovsdag  

2013-06-20 ★ 11:36:00
Idag ska jag inte göra något vettigt överhuvudtaget. Jag struntar i att jag behöver städa mitt rum, att jag behöver lämna tillbaka biblioteksböcker, att jag behöver söka jobb. Tänker inte ens hämta gratisläsken som står och väntar på mig i centrum. Idag ska jag bara göra vad som faller mig in just precis då! Spela Sims. Koda bloggdesigner. Äta. Sova. Kolla film. Whatever.
 
Nu börjar sommarlovet på riktigt!
 
 

Tråkigt väder ... eller?  

2013-06-19 ★ 19:43:00
Vad anser ni är så kallat "dåligt" eller "tråkigt" väder? De flesta skulle nog svara regn, men är det verkligen så hemskt? Jag vet att det kan kännas trist nu under sommarlovet då man vill vara ute, äta glass, bada, sola, allt det där man gör i värme, men hindras av regnet - men allting blir vad man gör det till!
 
Läs en bra bok, blogga, titta på en film, drick varm o'boy, spela spel med vänner; det finns massor av saker att göra när det är grått och trist ute! Och vet ni? Det är som bäst fotoväder när det är mulet!
 
Vad brukar ni göra när det regnar och blåser ute?

En bild jag tog under en regnig dag i förra veckan.

Nu kör vi!!  

2013-06-19 ★ 16:31:00
 
Ridån går ......upp!

Banana split  

2013-06-19 ★ 13:07:00
 
 
Igår efter middagen snurrade jag ihop varsin god banana split till alla i familjen, mamma hade köpt maränger, vi hade några överblivna bananer på fruktfatet, och voilà! En av de godaste - och sötaste! - efterrätterna som finns. Jag blev dock sjuuukt äckelmätt efteråt och orkade knappt äta upp min portion. Mådde illa i flera timmar efteråt, hahah ...
 
Tycker ni om banana split?

Bikinis  

2013-06-19 ★ 09:53:00
 

100 bloggfrågor  

2013-06-18 ★ 16:43:00

1. Ålder? 16
2. Längd och skostorlek? 175-176cm, 40-42

3. Vart bor du?
 Haninge
4. Bor tillsammans med?
 Pappa, mamma, kanin Pelle
5. Färg på ditt hus? Rosaaa
6. Bor du i villa eller lägenhet? - villa
7. När är du född?
 22 mars 1997
8. Klass -
 9c, eller, ja, det är sommarlov. Börjar gymnasiet!!!
9. Vilket år tar du studenten? - 2016, om jag inte behöver gå om av någon anledning
10. Något jobb? - Nepp.
11. När gick du upp i morse? - Ca halv sju.
12. När ska du sova? - typ elva
13. Duschat idag? Nej, igår kväll!
14. Kramat någon idag?- Ja!

15. Pussat någon idag? -
 Ja, mamma (ja jag är forever alone ok)
16. Vad har du ätit idag? - O'boy, banan, lunch på restaurang i närheten av teatern! Choklad kanske, hehe ...
17. Dagens klädsel? – Drag queen kläder.
18. Dagens smink? - Concealer, puder, rouge, primer, kajal, mascara, ögonbrynspenna.
19. Dagens sötnos? - Din mamma
20. Dagens roligaste? - Jag vet inte, någon på CF?
21. Har du många vänner? - Relativt, men jag är väl ganska nöjd med antalet.
22. Hur många har du kysst?- Ehm..
23. Vem kramade du senast? -  Maja eller Mini-Fanny.
25. Hur många har varit otrogen mot dig? Ingen.
27. Har du pojk-/flickvän? -
 nej… 
28. Vem pratade du med i telefon senast? - Pappa
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? - Från mamma; "haha, fick han någon tratt? puss"
31. Film? - Favorit? Monster's Inc. Fight Club.

32. Låt? -
 Många. Äääälskar dock Smash Mouths "All Star", blir så himla glad av den!
33. Mat? - Får man svara "mat"? Men typ spaghetti med köttfärssås.
34. Dryck? - Vatten.

35. Färg? - Svart.

(såg nu att 36. var borta haha)

37. Stad? - Assisi.

38. Land? - Sverige, eller Frankrike.
39. Ämne i skolan? - Svenska, engelska, hemkunskap. Beror myyyycket på läraren dock.
40. Människa? - Din mamma ♥

senaste:
41. Personen du tänkte på? -
 Mig själv säkert hahah ...
43. Gången du spydde? – Längesen, som tur är.
44. Gången du grät? - Förra veckan någon gång?
45. Pizzan du åt? - Bananpizza <3
46. Gången du var i Göteborg? - Inte alltför längesen, någon månad sen?
47. Gången du var i Stockholm? - Bor i huvudstaden jao
48. Gången du var full? - öhh
49. Gången du var hög? Näver

50. Gången du var kåt? -
 ;*

antingen eller:

51. Svart eller vitt? - Svart

52. Hund eller katt? - Båda. Hund.
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Beror på, generellt så hemma.
54. Tvspel eller datorspel? – Datorspel
55. Singel eller upptagen?  Jag är singel, vill vara upptagen.
56. Hångla eller ha sex? - Varför välja?
58. Ragga eller bli uppraggad? - Bli uppraggad.
59. Big Brother eller Paradise hotel? - haha Paradise hotel
60. Blont eller brunt hår? - På mig; blont.
61. Mörk eller ljus ögonfärg? – På mig; mellan, hehe. Gillar oftast mörka ögon!
62. Choklad eller lakrits? – ååååh så elaka frågor
63. Göteborg eller Stockholm? – Stockholm som stad, Göteborg som, tja, Götet.
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Höger.
65. Coca cola eller fanta? - Beror på, hade jag bara fått välja en att dricka resten av livet så Fanta.
66. Pizza eller kebab? - Kebab
67. Randigt eller prickigt? - Prickigt. Tror jag.
68. Älska eller älskas? - Älskas
69. Leva eller dö? - Leva!

antal:
70. Personer du älskar? - runt 10 st. kanske? Älskar-älskar alltså.

71. Personer du hatar? - Hatar inte många, starkt ord.
72. Gånger du druckit lite alkohol? - Hahah räknar man sånt?
73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? 1? 2? 67?
74. Glassar du ätit på en dag? - 8
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? 0 :c
76. Gånger du haft minnesluckor? - Eh, inga seriösa. Fast glömmer i och för sig allting, hela tiden.
77. Gånger du varit hög? -aldrig
78. Personer du saknar just nu? – Pallar inte räkna

79. Gånger ditt hjärta brustit? - För många.

vem:

80. Vill du kyssa nu? - O ...
81. Ska du träffa imorgon? - Teatergänget!
82. Sjöng du senast för? - Mini-Fanny/teatergänget
83. Hade du senast en kik- och Facebookkonversation med?
 Kik: Mikaela eller Johanna, Facebook: vettefan.
84. Spelade du tvspel med senast? – 
Je ne sais pas
85. Vill du ta med på resa nu? - Johanna eller Hanna. Eller Mikaela, hon behöver det, fast vi hade inte stått ut med varandra haha.
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? -  P. E.

87. Förtjänar att dö? - Vem är jag att avgöra det (hahahhah skrev avföra först, håll på att skratta ihjäl mig, #brahumor)
88. Är söt? - Elliot och Elvin. 
89. Vill du sova jämsides med i natt? - Din mamma ♥

 

vad:
90. Gör dig glad? - 
Vänner, teater, livet oftast
91. Gör dig ledsen? -
 Ideal, förstörda ungdomar, psykiska sjukdomar och annat elände.
92. Vill du helst göra nu? - Sova.
93. Önskar du att du slapp göra? - Städa mitt rum
94. Vill du ha nu? - Pengar. Ett deltidsjobb. Ett Hollywoodkontrakt. En pojkvän.
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? -
  Pengar.
96. Längtar du till? – Gymnasiets början.
97. Tycker du om dina betyg? - Bör vara mer nöjd än jag är; 302.5 poäng.
98. Ångrar du i ditt liv? -
 Inget som bör tas upp här.
99. Är det bästa som hänt dig? Jordi och dramat i skolan. Annars Elliot och Elvin.
100. Hur mycket är klockan? - 16.43

 


The Sims 3 årstider  

2013-06-18 ★ 14:17:00
Är det någon av er som har Sims 3 Årstider i er ägo? Jag funderar på att köpa då det finns billigt på bl.a. Siba (och inte för 399 som på t.ex. Game eller GameStop), och hoppas på att det är lika bra som till tvåan - där höjde det verkligen spelkänslan!
 
Ni som har det - är det värt det? För-/nackdelar med spelet? Kommentera!!

 
 
ps! De expansionspaket jag har nu är Stadsliv, Husdjur och Drömjobb. Destination Världen skräpar i min garderob, enligt mig suger den expansionen!

En tjej som spelar en kille som spelar en tjej  

2013-06-18 ★ 10:58:00
Jag satt uppe halva natten igår och kollade på bilder av så kallade drag queens. Jag tittade runt lite för inspiration och sen blev jag helt enkelt så fascinerad att jag bara fastnade där. We♥It kan vara farligt alltså ...
Anledningen till att jag behöver drag-inspo är att vi på sommarkursen @ Calle Flygare sätter upp musikalen "Rent" (nån som sett den?) och jag ska spela Angel, en AIDS-sjuk drag queen. Det är en oerhört kul, älskad roll, men ska jag vara helt ärlig önskade jag faktiskt rollen lite, för att få hålla på med sminket, hehe. Det kommer bli så kul på onsdag!
 
Vad tycker ni om drag queens? Läskiga/fascinerande/attraktiva ..?

Det gick bra!!  

2013-06-17 ★ 19:50:34
... och jag kan äntligen andas ut. Känns som att jag gått och hållit andan hela dagen, men när jag kom till veterinärkliniken sa de att allt var superbra. Han hade ätit och allt sånt, så jag är sjukt glad och lättad.
 
Pysen är okej igen!
 

Vad är GlossyBox? Och är det värt pengarna?  

2013-06-17 ★ 11:41:00
Jag har fått ett par frågor i bloggen om vad detta magiska ting kallat GlossyBox är, som jag får hemskickat med jämna mellanrum. Skönhetsprodukter ända fram till dörren? Jajamän!
 
 
GlossyBox är, enligt deras egen hemsida, "GlossyBox är en omtalad prenumeration där du får hem en lyxig box med fem skönhetsprodukter varje månad. Den låter dig testa nya produkter och nya varumärken och förhoppningsvis hitta nya favoritprodukter! Det är ett kul sätt att vidga sina vyer i skönhetsvärlden och inte minst lite vardagslyx!", och jag måste hålla med. Det känns rätt lyxigt att få hem en snygg, rosa låda med sidenband och silkespapper hem, fylld med skönhetsprodukter som är så grymt kul att testa!
 
 
Jag fick min GlossyBox-presentation i present, så för mig är ju det här gratis och eh, tja, det är grymt värt. En månad kostar 139:-, tre månader 417:-, sex månader (som jag har) 699:- och ett år 1 299:-. Jag tycker att det är ett helt acceptabelt pris - inte alltför sällan får man ju till och med originalstorlek på produkterna! När min prenumeration efter augusti, tror jag faktiskt att jag kommer att fortsätta min prenumeration.
 
 
Vad gör man då? Finns det ingen hake?
 
Förutom pengarna då, så finns det en grej till att göra. Jag vet dock inte om det är obligatoriskt, menmen. Det är att man recenserar produkterna man får! På GlossyBox-hemsidan kan man efter ca 1-2 veckor efter boxens utskick klicka sig in till några formulär med enkla frågor. Oftast är det bara svar där man ska fylla i hur nöjd man är med design, konsistens, doft, effekt etc på en skala 1-10. Inget ansträngande alltså!
Dessutom får man poäng, så kallade GlossyDots, varje gång man recenserar en produkt. När man sedan samlat ihop tillräckligt många dots får man en extra månads GlossyBox!  Tror att det tar fyra eller fem månader för att få tillräckligt många dots för en box.
 
 
Har ni några frågor så kommentera! 

3 tips för en större blogg  

2013-06-17 ★ 07:41:54
 
Jag är inte i närheten av att ens en av de 100, 1000 kanske, största bloggarna i Sverige, men min statistik har ökat fort, och därför tänkte jag dela med mig av lite tips. För bara två, tre veckor sen hade jag ca 17 unika besökare om dagen - nu är det vad jag har vid tio på morgonen!
Så hur gjorde jag?
 

 
Jag skulle säga, minst 4 inlägg per dag. Det går absolut bra med tidsinställda inlägg (som detta), men försök ha med åtminstone en eller två "live-uppdateringar".
 
 
Bilderna gör så sjukt mycket i en blogg, tillsammans med designen. Ta bra bilder med ljus, färger och styrka. Man ska bli intresserad av inlägget genom att titta på bilden!
 
 
Kan inte nog tacka andra bloggar för min framgång. Kommentera andras inlägg!! Jag trodde inte att det gav någonting - jag går liksom aldrig in på bloggar till kommenterare på andra bloggar? Men det gör sjukt mycket! Min statistik sjunker med 50-100% de dagar jag inte kommenterar andras blo

Kärlekens mått, stort eller smått  

2013-06-17 ★ 07:32:32
Godmorgon! ♥

Även idag höll jag på att försova mig, men fick tid över till bloggning. Varje morgon är jag så himla otaggad på att åka till teaterkursen och vill bara lägga mig ner och sova igen, men när jag väl kommer dit är det så sjukt kul. Det gäller att blicka framåt och inte tänka på den tillfälliga tröttheten, hahah!
 
Idag opereras min kära, fina kanin Pelle. Han har en tumör i ena testikeln, och ska läggas in kl. 8:15 idag. Vet inte exakt när han opereras på dagen, men jag skulle bli himla glad om ni ville hålla tummarna för/be för/ägna en tanke/göra någonting åt honom, och mig. Det är ingen svår operation, men kaniner kan ha svårt för att klara narkosmedel. Vi har känt varandra i mer än sju år, han och jag, och det skulle kännas så konstigt och tungt om han försvann.
 
Lycka till, älskade Pelle. 
 
 

Pillar med en ny design ...  

2013-06-16 ★ 21:59:56
Även imorgon får ni tidsinställda! Kommentera jättejättegärna om ni har något önskemål om vad ni vill att jag ska skriva om!
 
Sitter btw och kodar lite, är inte alls nöjd med designen jag har nu; den ser för nybörjargjord ut, det är något i dynamiken som inte funkar och ja. Nåt fel. Den nya börjar jag dock bli nöjd med! :)
 

Längesen  

2013-06-16 ★ 17:09:00
    
 
Några av dessa bilderna är tagna i november förra året, och tja, lite saknar jag kanske mitt blonda hår. Vad tycker ni, passar jag bäst i blont eller lila hår?

Visste ni att ...?  

2013-06-16 ★ 13:58:00
❤ ...jag har varit både rödhårig, morotsorangehårig (efter en misslyckad blekning av det röda), brunhårig, blond (min naturliga hårfärg) och så lila?
 
 
❤ ...flera av mina släktingar, plus jag själv fyller år i mars? Dock fyller jag år sist, så det är en fattig månad med alla presenter som ska köpas ...
 
❤ ...när jag blir vuxen vill jag försörja mig på egna företag och skådespeleri. Lyckas inte det blir jag polis, vilket jag velat bli sedan sex år tillbaka (okänd anledning, hahah).
 
❤ ...jag var grovt mobbad under fyran-femman, vilket gav mig extremt dåligt självförtroende som fortfarande hänger kvar ibland?
 
❤ ...jag är väldigt social och utåtriktad men kan vara opassande och socially awkward i många sammanhang. Konstig kombo, men tja, allt är ju inte helt rätt med den här bruden.
 
Typ jag i ett nötskal. Bild från funnyjunk.com

Boktips: Såld  

2013-06-16 ★ 10:39:00
 
 
Gillar ni hemska, tragiska böcker om sanna berättelser, typ "Pojken som kallades Det", är det här rätt typ av bok. Den handlar om ryska Natasja som efter ett löfte om arbete på ett kasino istället säljs till prostitution i Litauen, hon träffar hororna Tanja och Avelina som redan gett upp om livet. Hon får stryk och blir våldtagen var dag, och försöker hon rymma blir det bara värre. Till slut fraktas hon till Sverige (för där kan hallickarna "få mer betalt för sina varor"), och, tja, längre har jag inte kommit än!
 
Jag antar att Vera Efron, som Natasja skrivit boken tillsammans med, är typ författare eller reporter då boken är bra skriven, med målande språk, fin meningsvariation etc. Den är inte heller översatt vilket förbättrar språket mycket.  Jag har som sagt inte läst klart den, och har ingen aning om vad som kommer att hända. Eller, jag förstår ju att hon kommer bli fri på ett eller annat sätt eftersom boken är skriven, men fram till dess? Jag vet inte, och jag tror att det är det jag gillar med såna här sanna berättelser. Jag tycker att det är så tråkigt när man kan lista ut saker i böcker, men det går liksom inte här.
Helt okej bok, och som sagt, är man en hemsk människa precis som jag, som gillar såna här böcker, är den värd att lånas på bibblan!

Jag är busyyyy  

2013-06-16 ★ 00:21:05
Hej, och förlååååååt för stillastående blogg!!
 
Som sagt hann jag varken tidsinställa eller blogga när jag var på teatern, och jag hade såklart helt glömt bort att vi skulle på middag hos vänner direkt efteråt. Har alltså varit upptagen från klockan nio imorse, fram tills nu!
 
På tal om imorse förresten, jag tror jag höll på att dö av en hjärtattack. Så här var det ...
   Av någon anledning hade min mobil hängt sig, vägrat ringa klockan 07:00 så mamma hade kommit in och väckt mig. "Eh, klockan är kvart över tolv, bara så du vet", nånstans i bakhuvudet tänker jag att teaterkursen börjar tolv, jag kastar mig upp och drar på mig strumpbyxor, linne, you name it, kollar fort på klockan och märker att klockan ... är halv åtta. Jag har alltså hört fel, fått panik, börjat dagen med stress och dessutom gått upp en halvtimme senare än planerat - den halvtimmen som skulle vara ägnad åt bloggning, istället fick ni en snabb mobilblogg från bilen .. nåväl, ska fixa några tills imorgon, nu innan jag somnar. Promise, okej?
 
Har inte hunnit ta några bilder heller, så blir en ur arkivet helt enkelt.
 

Mot Calle Flygare teaterläger!  

2013-06-15 ★ 08:21:08
 
Jag har inte fixat tidsinställda till er, men förhoppningsvis kommer det ändå uppdateras som vanligt idag. Annars vet ni varför och så hörs vi ikväll, puss!
 

Inspirationsoutfits  

2013-06-14 ★ 20:51:00
 

Sminkborstar, faketöjning, objektivmugg, necessär  

2013-06-14 ★ 17:44:00
 
Något ni skulle vilja ha?
 

Urstädat  

2013-06-14 ★ 14:54:00
 
Har btw fixat en bloppis nu, följ beckasaljer på Instagram!! :D
 

Outfit  

2013-06-14 ★ 12:04:00
 
 

Nageltorkaren Blåsapa  

2013-06-14 ★ 08:51:00
 
Det här är en himla söt pryl jag har på mitt sminkbord! Det är en liten apa som torkar ens nagellack! När man trycker på bananplattan börjar det blåsa ur det lilla hålet på apans mage. En rolig grej som är mer söt än effektiv! Det går mycket snabbare att torka naglarna genom att doppa dem i kallt vatten. ;)
Jag fick apan i present av min farmor för något år sen och jag vet tyvärr inte vart hon köpt den! Efter lite googling hittade jag den dock här, på CoolStuff.se!
 
Skulle ni vilja ha en sån här blåsapa?

Städdag imorgon!  

2013-06-13 ★ 22:47:00
Slappa på sommarlovet - jag? Näää. Morgondagen ska jag ägna åt städning! Mitt rum ser ut som ett bombnedslag, jag har massa grejer i hallen och vardagsrummet som måste bort, och så vill jag rensa ur min garderob. Kanske en bloppis skulle uppskattas, om jag hittar något värt att säljas? Vad tycker ni?
 
 

Cleansing Conditioner & Age of Aquarius  

2013-06-13 ★ 20:27:23
 
"I'm a Wen girl!" Sweet Almond Mint Cleansing Conditioner från Wen. 299kr/480ml (originalprodukt)
GlossyBox beskrivning: "Revolutionerande nytt hårvårdssystem som ersätter schampo, balsam, inpackning och styling - allt i ett! Med WEN rengör du ditt hår utan att avlägsna dess naturliga oljor, styrka eller glans."
Min upplevelse: Jag var skeptisk även till denna produkt, men samtidigt väldigt glad över att jag fick prova den! Jag har sett den flera gånger på TV-shop, hur försäljarna skryter om hur den ska ersätta alla dina hårprodukter (sen kan man dessutom köpa till WEN-schampo, WEN-inpackning, etc ...), så det var kul att få prova. Jag har inget att klaga på, helt ärligt. Man masserade in produkten i blött hår, lät den sitta i i fem minuter och sköljde sedan ur den. Använde även en liten klick som leave in-balsam! Det fungerade alltså ungefär som en inpackning.   Håret blev lätt att reda ut, höll sig fräscht och jag fick faktiskt komplimanger för att mitt hår var mjukt! Tycker dock att priset är för dyrt, för mig kan det vara värt max 100-150 kr!
❤ ❤ ❤ ❤ 
 
 
Age of Aquarius NailpolishColor Club. Originalprodukten (bilden) kostar 69kr.
GlossyBox beskrivning: "Sedan 1979 har populära, amerikanska Color Club lyckats pricka in de trendigaste färgerna och skapa ett direkt "ha-begär" - här får du den perfekta sommarnyansen. Välkommen in i klubben!"
Min upplevelse: En riktigt härlig färg! Ett lager täcker helt okej, det torkar fort och det här kan absolut bli en av mina sommarfavoriter! Relativt rimligt pris också :)
❤ ❤ ❤ ❤

Finnar  

2013-06-13 ★ 14:00:10
Usch, jag har börjat få världens största finne på näsan! Tänker inte ens visa bild haha, det är helt rött och svullet, och det gör så ont!!  Jag har nästan aldrig finnar och det här är något av det värsta jag varit med om hahah, är bara glad att jag fick den efter skolavslutningen ...
 
Som tur är har jag fortfarande kvar finnmedlet jag fick i april månads GlossyBox! Det kommer från Vichy och reducerar uppkomsten av och redan befintliga finnar på 24h! För att läsa min fullständiga recension; klicka här!
 
 

Avslutningstårtor  

2013-06-12 ★ 23:53:29

 
Chokladkaka med hemmagjord chokladmoussefyllning, vaniljkräm, hallonsylt och vaniljgrädde. Omnomnom ♥

Lite om droger och sånt  

2013-06-12 ★ 19:42:00
För bara något halvår sen, så lite som ett, verkade droger avlägset. Det var sånt man höll på med i slummen, som kändis, eller hård pundare. Kanske något man provade på någon fest i gymnasiet eller så, men inget man höll på med regelbundet, inte i min ålder.
Men min syn på det har förändrats. Flera personer i min närhet vet jag säkert håller på med droger, två olika sorter. Behöver inte gå in på detaljer ... Bland dem ingår min före detta bästa vän. En person som lovat sig själv och andra att hen var nykterist, aldrig skulle smaka en droppe alkohol - och definitivt inte röka på. Det fanns liksom inte på kartan.
Nu, bara ett knappt år senare är det helt förändrat och omvänt. Hen umgås regelbundet med flera andra knarkare (för det är faktiskt vad de är), röker och ja. Det är sjukt. Men något som faktiskt är ännu sjukare, är att de ... skryter om det. Bilder på Instagram, högljudda konversationer i korridorer och klassrum, grejer som viftas med på raster och efter skolan. Folk har Bob Marley som förebild och idol, citerar honom och tja, apar efter. Just i det här ämnet kanske jag inte ska säga så mycket då en av mina absoluta favoritartister är Kurt Cobain, en suicid knarkare. Vill bara poängtera att jag tycker om musiken han, Krist och Dave gjorde - inte det leverne han stod för och själv levde.
Att röka på och ta droger har blivit det nya att röka cigaretter, eller dricka alkohol för den delen. Nuförtiden blir man ju inte ett dugg förvånad om någon tar fram en cigg och vill bjuda, det har blivit standard för alla 14-, 15-, 16-åringar. Kommer gräs att bli det nya?
 
Jag tycker att det är helt galet. Vissa har inte ens fyllt 16 och håller redan på med droger, jag tycker att det är så synd. Det är aldrig bra och helt ärligt tror jag bara att det kommer att gå utför. Det är rejält svårt att sluta med vilket beroende som helst, speciellt när man är så pass unga som vi är. Jag vet att många lever efter "yolo", "fuck it, we're young", men kom igen! Droger. Så sjukt ... onödigt.
 
Jag vet inte vad jag vill ha sagt med det här inlägget, varför jag ens publicerar det, men jag ville bara lyfta frågan. Det läggs så extremt mycket tid och pengar på att få barn och ungdomar att få toppbetyg, inte ha sex innan "de är redo", osv, men det absolut viktigaste då, det som faktiskt dödar? Som sagt visste jag knappt ens om att droger existerade och var så lättillgängligt i medelklassområden som där jag går (gick) i skolan. Sjukt.
 
 
Vad tycker ni om det här?
 
 
Några av de bilder som kommer upp på weheartit när man söker på "weed". Lite glamouriserat ...

Jag har ingen skola meeer  

2013-06-12 ★ 16:56:34
Gråtfest blev det till slut, när jag insåg att det faktiskt är över, när vi i klassrummet tittade på bilder från sjuan och åttan, när jag kramade om Jordi, och Gallo. Det brast och jag grät floder. Känns helt galet att vi aldrig mer kommer att gå dit som elever. :c
 
Gick ut nian med 302.5 poäng, hoppades på mer men antar att jag ska vara nöjd. Fick stå med dem som visat "exceptionellt goda studieresultat", så ja. Helt okej. Jag kommer in på gymnasiet med god marginal, och det är väl det som räknas?
 
 

Skolavslutning  

2013-06-12 ★ 08:57:43
IDAG SMÄLLER DET!!!
 
Jag slutar nian, tar grundskolesommarlov för sista gången och ja. Det känns faktiskt grymt bra. Kommer sakna några lärare och några elever, annars ska det bli rätt skönt att sluta. Börja nytt, ingen vet något om någon, man får börja om helt och får en helt ny utbildning inom det man är intresserad i! Jag har sökt ekonomi-marknadsföring på Värmdö Gymnasium. Någon som går där, eller kanske ska?
 

Min kamera är på panikladdning då jag för bara några minuter sen upptäckte att jag hade nästan noll procent batteri, haha, inte det bästa inför en skolavslutning. Ska ladda lite i bilen också, under tiden som vi droppar av Julien på centralen.
 
När jag kommer hem lovar jag att ni ska få bilder, både på min avslutningsoutfit och de två tårtor jag bakat till klassen!
 
Oldie
 

Magic Soap & Natural Boost  

2013-06-11 ★ 13:51:00
Två till av de sex produkter jag fick med i min GlossyBox den här månaden!
 
 
Organic Citrus Castile Liquid Soap från Dr. Bronner's Magic Soaps, originalförpackning kostar 99kr/236ml.
GlossyBox beskrivning: "150 år av tvåltillverkning står bakom en av marknadens finaste ekologiska & Fair Trade-märkta tvålar för kropp och ansikte! Med kokosnöts-, oliv-, jojoba- och hampaolja samt essentiella oljor."
Min upplevelse: Jag var ganska skeptiskt till den här produkten då det är tvål vilket ofta brukar vara uttorkande - inte direkt vad man vill ha, speciellt inte på sommaren med den starka solen och stekande värmen! Produkten överraskade mig dock positivt; självklart var den inte lika mjukgörande och återfuktande som en bodylotion (vilket den inte lovar), men huden blev inte alls så torr som jag trodde den skulle bli. Och doften sen ...! Det luktade apelsin i hela duschen haha, och doften sitter kvar ett bra tag på huden. Tummen upp!
❤ ❤ ❤ ❤
 
 
Natural Boost Grapefrukt från Femme.
GlossyBox beskrivning: Den här burken med läsk/energidryck fick man med som en bonussak, så den fanns inte med på infokortet. Såhär står det dock på baksidan av burken: "En 100 % naturlig dryck speciellt framtagen för stunder av ökad mental och fysisk ansträngning. Femme ökar din prestationsförmåga, ditt fokus och ger dig en uppiggande boost i din vardag."
Min upplevelse: Yuck! Drickan smakade beskt på grund av grapefrukten, och är man inte ett fan av det sedan innan rekommenderar jag verkligen inte den här läsken. Jag kände dock av koffeinet (32mg/100ml) då jag inte kunde sova på flera timmar efteråt... Men nej, riktigt äcklig smak så det är definitivt inget jag kommer att köpa själv!
❤ ❤ ❤ ❤

Bal 2013  

2013-06-11 ★ 11:10:00
 
   

Plupp (jag hatar rubriker)  

2013-06-11 ★ 08:04:59
Godmorgon! ♥
 
Jag är så jäkla trött idag efter gårdagens bal! Vi dansade från 21.30 till 24.00, och musiken stannade aldrig! Det var jättekul, men utmattande. Jag höll till och med på att försova mig imorse, så trött var jag!
Idag ska vi ha match mot lärarna, och jag blir inte förvånad om de vinner. Alla kommer ju att vara supersega efter igår! Dessutom ska vi spela ett antal matcher innan, som kvarts- och semifinal, typ. Lärarna ska bara spela i finalen! Sporten vi ska spela är Ultimate Frisbee; det har varit fotboll och typ brännboll innan, men de tog bort det för att både elever och lärare tog det på för stort allvar vilket resulterade i skador - tydligen ska en stackare ha brutit benet! Surt en dag innan sommarlov ...
 
IMORGON ÄR DET SOMMARLOV!
 
Världens bästa frukost! Gammal bild.
 

Slut  

2013-06-11 ★ 00:49:28
Jag har ont i fötterna, kramp i vaderna och ett av mina fingrar luktar av någon konstig anledning kräks. Ordet utmattad räcker inte till för att beskriva hur jag känner mig nu när jag trillar ner i sängen bland svala lakan ...

Klockan slår tolv och det är dags att gå hem  

2013-06-11 ★ 00:00:00
Large
Tumblr_mfq46bt18n1rwfctbo1_500_large
 

Cinderella  

2013-06-10 ★ 22:48:00
Tumblr_lk8ka6nzhi1qcnhhzo1_500_large
 
 
Ungefär såhär kände jag mig tidigare ikväll när jag gjorde mig i ordning inför skolbalen. Från slappa kläder till en underbar långklänning, blingiga smycken och högklackade skor. Ordentliga bilder på min klädsel får ni imorgon förmiddag! Bilderna är från weheartit.
 
Large

Saknar ♥  

2013-06-10 ★ 18:17:00




Söt gubbe, visst? Han envisades så om att vara med ...

Dagens låt  

2013-06-10 ★ 15:02:00

Sync Deospray & Silk Hydration  

2013-06-10 ★ 12:31:00
Tänkte på att recensera två av produkterna jag fick i maj månads GlossyBox!
 
 
Först ut är Sync Deospray från Puma. Det följde även med en liten eau de toilette, dvs lite mer parfymaktigt.
GlossyBox beskrivning: "Exotisk och fruktig doft som är en riktig energikick! Noter av papaya, mandarin och apelsin sluter upp med lotus och ros för att avslutas i en bas av sandelträ, ambra och vit persika." Originalprodukt 99kr/236 ml.
Min upplevelse: Den här deon luktar verkligen gott! Väldigt fräscht, nästan lite som schampo eller balsam (positivt!). Den doftar ganska starkt i början, men det försvinner när deon trängt in i huden, och blir sedan ganska neutral. Man känner sig fräsch, så jag kan inte klaga på den här produkten! Den var dock inte så fantastisk att jag kommer att köpa den.
❤ ❤ ❤ ❤ ❤
 
 
Silk Hydration Sun Lotion SPF 15 från Hawaiian Tropic säljs som originalprodukt för 109kr/180ml.
GlossyBox beskrivning: "Filter mot UVA och UVB samt de mer djupgående infraröda strålarna. Innehåller även vårdande botaniskt extrakt. Hawaiian Tropic är synonymt med äkta sommarkänslor och en favorit i repris!"
Min upplevelse: Shit vilken god doft! Den luktar kokos, och jag satt seriöst och sniffade på min arm hur länge som helst efter att jag haft på den. Galet god goft! Väldigt dryg formula, bara ca 3msk behövs till hela kroppen! Huden tar snabbt upp krämen och känns återfuktad, jag har aldrig haft så mjuk hud haha. Bara doften gjorde mig helt övertygad - det här är min favoritsolkräm!
❤ ❤ ❤ ❤

Times Square can't shine as bright as you, I swear it's true  

2013-06-10 ★ 08:36:21
Godmorgon! ♥

Jag fick hela 40 minuter över den här morgonen, och de går såklart åt till bloggning! :) Idag får ni massor med tidsinställda, jag kommer att ha svårt att uppdatera live då jag under eftermiddagen och tidiga kvällen kommer vara fullt upptagen med att fixa mig till balen som börjar vid 19 ikväll! Jag längtar något så galet, det ska verkligen bli kul! Jag serverade på förra årets bal, och alla var så fina i sina klänningar, maten verkade så god och kvällen hade en magisk aura runt sig. Lite Askungenkänsla! :)
 
Dagens outfit ser nästan exakt likadan ut som för ca en månad sen, förutom att jag har bikini under idag. Det är klassdag och vi ska grilla, bada och umgås. Förhoppningsvis slutar vi tidigt också!
 
 

Ny design!  

2013-06-09 ★ 22:07:23
 
 
Bilderna är större, bubbeltema, mina egna bilder i headern ... hiss/diss?

GlossyBox maj  

2013-06-09 ★ 18:08:00
 
 
Så himla fina produkter i månadens GlossyBox, och alla dofter sen!! Drickan smakade dock blä haha, men kommer ett inlägg om det imorgon! :)
Vad fick ni i era GlossyBoxar?

Ja, okej ...  

2013-06-09 ★ 13:33:00
... den nya designen är inte uppe. Ja, okej, jag har inte bloggat idag. Ja, okej. Lev med det.
 
Idag är ingen bra dag, trots shoppingtur i centrum. Lyckades hitta ett halsband till balen, men glömde påsen på bussen, fick åka tillbaka, köpa nytt halsband och där emellan började det ju såklart ösregna så aa. Inte den roligaste dagen! Hämtade dock ut min GlossyBox vilket boostade mitt humör lite, bilder får ni senare!
 
Resten av dagen ska spenderas i soffan - jag ska koda, och läsa. Vad ska ni göra idag?
 

En av de bästa sakerna jag fått i GlossyBox (april).

Designen är på G!  

2013-06-08 ★ 18:08:00
Snart så ...
 

Kablöff  

2013-06-08 ★ 13:25:29
wtf-rubrik
 
Idag hade jag en riktig sovmorgon, sov till elva, gick upp vid tjugo i tolv efter ett damputbrott på Candy Crush (heh) och åt sen frukost och duschade. Har i en färginpackning som ska sitta i ett par timmar så att håret blir riktigt lila tills balen!
 
Ikväll kommer Julien hit från Örebro, men innan dess ska jag bli klar med bloggdesignen! Jag har hållit på med den så himla länge nu och vill bara ha upp den!
 
Ha en bra dag sötisar, så hörs vi snart :)
 

Blommor jag fick efter föreställningen i onsdags.

Min träningsrutin  

2013-06-08 ★ 08:24:00
Bakgrundsbilden är från We♥It
 
Jag är alldeles för lat (och fattig heheh) för att gå på gym, så min träning sker på hemmaplan! Det är kanske inte mycket, men lite två gånger om dagen gör mer skillnad än inget alls! Ökar även successivt efter några dagar, när jag känner att det inte är tillräckligt med utmaning längre!
Tränar ni? Vad, hur? :)

All star  

2013-06-07 ★ 18:38:00

Bibblan  

2013-06-07 ★ 15:42:00
 
Efter optikern smet jag förbi biblioteket en sväng, hittade nämligen mitt gamla lånekort i plånboken haha. Trevliga titlar, inte sant? Jag älskar tragiska böcker (och mode, och muffins ...), speciellt "sanna historier"! Hahah, jag är en hemsk människa ... ;)
Nu har jag i alla fall läsning till de första två veckorna av sommarlovet, om ens det. Har ett glas iste till, perfekt sommardag! :D
Vad gillar ni för slags böcker? :)

Skolavslutning: Färgglad  

2013-06-07 ★ 13:18:00
Allting funnet på Nelly.com.

Before I die (del 1)  

2013-06-07 ★ 10:47:00





Alla bilder är från we♥it
 
 
Har ni något ni vill göra innan ni dör? :)

Jag hatar rubriker  

2013-06-07 ★ 07:03:00
Godmorgon! ♥
 

Jag tänkte fel igår kväll och satte klockan en halvtimme för sent, så har haft en lite stressig morgon. Fick dock ändå några minuter över till att blogga!
 
Idag är det som sagt bara halvdag med bild, svenska och matte, sen efter lunch sticker jag till centrum för synundersökning. Ska beställa linser och kanske glasögon! Vi får se :)
Det här är också sista riktiga skoldagen i grundskolan. Sjukt skönt - på måndag är det klassdag och sen bal, på tisdag skräpplockar dag. På onsdag slutar vi!! Det känns verkligen helt galet haha, att det var nästan 3 år 7c för första gången möttes i det lilla fula klassrummet i K-huset ... haha!
 
Vi hörs mer under dagen, och ikväll! Puss
 
 
Söt bild från i onsdags

Fábula - Sagornas kamp  

2013-06-06 ★ 20:18:35
... så hette vår föreställning! Har inte frågat alla än om jag får lägga upp bilder på dem här, så ni får nöja er med några få bilder på mig! ;)
 
 
 
Vad tycker ni om sminket jag hade? Såg ut som en översminkad Barbiedocka backstage, och på scen såg jag så gott som osminkad ut. Jag gillar dock färgerna, kommer nog köra på något liknande till skolan imorgon - fast i lägre skala såklart!
 

To do-list  

2013-06-06 ★ 15:20:00
 
 
Vad ska ni göra idag? :)

Det är sommar nu  

2013-06-06 ★ 13:02:13
Vet inte om ni har kikat ut och sett vädret, men det är underbart. Nu är det sommar! Jag sitter och steker i en solstol på uteplatsen, längtar efter en pool och bara njuter. Det kommer upp fler inlägg idag, promise! Ska även koda lite i den nya designen.
 
Sköt om er pluttar, och glöm inte SPF!
 
 

Då var det slut.  

2013-06-05 ★ 23:16:15
Nu är jag hemma igen, och allt är över. Jag kommer aldrig mer stå på scen tillsammans med den här specifika gruppen, aldrig mer ens med dramagruppen. Jag kommer aldrig mer ha teatersession med Jordi igen. Och det är så jäkla jäkla sorgligt. Det blev ett himla gråtkalas hahah, först ett backstage mitt i den sista föreställningen, och sen ett ännu större efteråt. Tårtorna blev i alla fall nice och de piggade upp alla en smula! :)
 
Vår ena teaterledare tog ett par bilder under genrep och föreställning, ska gå igenom, redigera och lägga upp dem imorgon! ♥
 
 
Fábula - Sagornas kamp. Den sista föreställningen jag spelade i dramagruppen. *snyft*

Nu kör vi!!  

2013-06-05 ★ 18:00:00
Årets sista föreställning börjar om bara någon minut och vi är så taggade. Hur många av er sitter i publiken? ;)
 
Instabild från genrepet igår.

Sånt man blir glad av  

2013-06-05 ★ 16:01:00
... fina sms från fina pojkar.
 
... sommarens varma väder.
 
... resor att se fram emot.
 
... choklad.
 
... sommarkärlek.
 
 
 
 

Vill du bli veckans blogg?  

2013-06-05 ★ 12:53:00
 
 
Kommentera det här inlägget med "jag är med"! Vinnare dras på fredag.
 


För större chans att vinna:
♥ Skriv ett inlägg på din blogg, länka i kommentaren!
♥ Kommentera fem av mina inlägg (relevanta kommentarer, inte bara "fint inlägg"!)
 
 
Jag slumpar fram vinnaren, och varje sak gjord (a) delta, b) länka, c) kommentera) ger en lott var! Lycka till!

Flowers  

2013-06-05 ★ 10:12:00
 
 
Åh jag älskar verkligen syréner! Jag tycker att de är supervackra och de doftar såå gott. Synd att de vissnar så snabbt bara :(
Jag klippte till ett par grenar ur vår syrénbuske igår och flyttade in i en vas på mitt rum, men de åkte snabbt ut i vardagsrummet, efter att jag hittat två gigantiska bärfisar och några bladlöss på skrivbordet under hahah!
 
Har ni någon favoritblomma?

Nervös  

2013-06-05 ★ 06:38:51
Nu börjar premiärnerverna sätta igång! Vår föreställning är verkligen superbra, allt sitter och alla delar är på plats. Gruppen är fantastisk och jag vet att allting är superbra och att alla finns för alla - ändå är jag nervös! Det känns nästan som att allt har gått för bra för att fungera när det väl är dags, det brukar alltid vara kaoz dagen innan uppspel, men inte det här året, lite läskigt faktiskt hahah!
 
Nåväl, vi får hoppas att det flyter på lika bra som det gjort på de senaste repen, puss!
 

Tårtor  

2013-06-04 ★ 20:20:07
 
Visst, de är lite skeva och spruckna, men det kommer bli så himla gott imorgon efter teatern! Rörde till världens godaste chokladfyllning också, omnomnom. Hanna i gruppen skulle baka kakor till alla så det blir en riktig fest, även om jag kommer att gråta som en liten unge haha. Det är ju allra sista året jag är med i teaterprojektet, och det är jag så jäkla deppig över. Det är något av det bästa jag gjort i hela mitt liv, utan tvekan. Bara att inte träffa Jordi, vår dramalärare en gång i veckan är en tragedi i sig :( Får se till att krama om alla ordentligt imorgon kväll och så på skolavslutningen! ♥

Dream outfit for summer  

2013-06-04 ★ 15:04:00
 
Allt är från H&M! Hiss/diss?

Motivation  

2013-06-04 ★ 11:25:00
 
 
Nu jävlar! Jag ska börja träna, såfort jag är klar med dramat på onsdag! Redan nu ska jag dock börja äta bättre, dricka mer vatten och få bättre sovvanor (även om just det kommer att bli omöjligt på sommaren hahah!). På torsdag kväll blir det en powerwalk/joggingrunda, på lördag samma sak, och på söndag en lätt promenad. Julien kommer lördag kväll så det blir väl en runda i området, i centrum eller så, bara för att gå runt och snacka skit liksom. Ska bli så kul att träffa honom igen! ♥
 
Vill bara tillägga att jag inte har något mål alls med hur jag ser ut. Jag gör alltså inte detta för att bli smalare eller så, utan helt enkelt för att må bättre. Ska jag ha något utseendemål är det väl snarare att "get toned", dvs få lite muskler, snyggare linjer etc. Men som ni kunde läsa i ett { tidigare inlägg } är jag nöjd med min kropp och mitt utseende och har inga avsikter att gå ner i vikt. :)
 


Genrep  

2013-06-04 ★ 07:41:00
Idag är det äntligen dags för genrep! Vi kommer att befinna oss på Maximteatern för att repa hela dagen, det ska bli så kul! Kommer dock vara rejält trött ikväll haha, och då ska jag dessutom fixa t----r till hela gruppen ... Shh..!
 
Det är bara en riktig skoldag kvar. Så himla himla skönt! Idag och imorgon är det som sagt teater, på torsdag är vi lediga (hårfärgning står på schemat!) och så på fredag är det skola. Då är det dessutom bara halvdag för mig, jag måste springa iväg tidigare och gå på synundersökning. Ska antagligen köpa glasögon, spännande va? ;) På måndag är det klassdag och sen bal, på tisdag typ skräpplockardag, jag vet inte, och på onsdag är det äntligen skolavslutning!! Jag slutar nian, högstadiet, grundskolan, det är helt sjukt! Jag är verkligen taggad inför gymnasiet ...!
Vilken klass går ni i? :)
 
Favoritoutfitbild i repris.

Bedragen  

2013-06-03 ★ 16:12:00
 
Avenged Sevenfold - Betrayed

Vinnare Finn ett fel!  

2013-06-03 ★ 11:08:00
 
 
Rätt svar hade Lovisa och JohannaBra gjort!

Loppisfynd  

2013-06-03 ★ 07:01:57
 
Kolla vilket snyggt armband jag hittade vid ett annat loppisbord igår! Gav en tjuga för det och det var ju fett värt. Jag fick väldigt mycket sol på mig under gårdagen vilket tyvärr inte syns på bilden, jag är rejält röd! Glöm inte solskyddsfaktor när ni är ute, sötnosar ...
 
Nu ska jag sticka iväg till bussen, vet inte när jag slutar idag då det är genrep och kostymutdelning och typ allting, men har tidsinställt några och kommer även att blogga ikväll när jag kommer hem. Puss hej! ♥

Skolavslutning: Alternativ  

2013-06-02 ★ 21:32:27
Allt utom klänningen (eBay) kommer från BlueFox.nu!

JAG SKA BLOGGA  

2013-06-02 ★ 20:40:59
Jag ska blogga. Jag skaa blogga. Jag ska bloggaaa. Så har mina tankar gått den här helgen, men så har det som ni märkt inte blivit. Men nununu!
 
Snabb resumé: igår sov jag lääänge precis som planerat (förutom ett oplanerat telefonsamtal från Fanny kl. 8:00), gick sedan på Fannys fotovernissage och efter det städade jag mitt rum, vilket slutade i en ommöblering. Det blev najs! Sedan kom Fanny till mig, sov över, och idag hade vi loppis. Jag fick en liten bonnbränna.
 
 
Imorgon samt på tisdag är det heldag och genrep inför premiärföreställningen 12.30 på onsdag. Vill ni se den? Föreställningen visas för allmänheten kl. 1800 på onsdag, och biljetter hämtas ut några timmar tidigare (kan lägga ut mer info imorgon!) Allt på Maximteatern, 100 % gratis!

RSS 2.0