Boktips: Såld  

2013-06-16 ★ 10:39:00
 
 
Gillar ni hemska, tragiska böcker om sanna berättelser, typ "Pojken som kallades Det", är det här rätt typ av bok. Den handlar om ryska Natasja som efter ett löfte om arbete på ett kasino istället säljs till prostitution i Litauen, hon träffar hororna Tanja och Avelina som redan gett upp om livet. Hon får stryk och blir våldtagen var dag, och försöker hon rymma blir det bara värre. Till slut fraktas hon till Sverige (för där kan hallickarna "få mer betalt för sina varor"), och, tja, längre har jag inte kommit än!
 
Jag antar att Vera Efron, som Natasja skrivit boken tillsammans med, är typ författare eller reporter då boken är bra skriven, med målande språk, fin meningsvariation etc. Den är inte heller översatt vilket förbättrar språket mycket.  Jag har som sagt inte läst klart den, och har ingen aning om vad som kommer att hända. Eller, jag förstår ju att hon kommer bli fri på ett eller annat sätt eftersom boken är skriven, men fram till dess? Jag vet inte, och jag tror att det är det jag gillar med såna här sanna berättelser. Jag tycker att det är så tråkigt när man kan lista ut saker i böcker, men det går liksom inte här.
Helt okej bok, och som sagt, är man en hemsk människa precis som jag, som gillar såna här böcker, är den värd att lånas på bibblan!

Kommentarer

- Alla bilder och texter är mina (om inget annat anges) och jag äger därför deras copyright (©). Fråga och få svar innan du lånar!
- Jag gör gratis bloggdesigns; maila ilesmap[at]gmail.com vid intresse!
- Jag gör inte länk-/bloglovin'-byten!
- All spam (info om tävlingar, "kolla min blogg", etc) raderas och postaren IP-blockeras.
- Jag svarar på alla kommentarer i min blogg. Lämna mailadress för att få notis!


Kommentar:

Vad heter du?


E-mailadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Stammis?
Trackback
RSS 2.0